De Nederlandse viskweeksector is sinds enkele decennia in opbouw. Viskweek is vooral bekend uit warmere landen, waar optimale condities aanwezig zijn voor het op efficiënte wijze kweken van grote hoeveelheden vis. De Nederlandse kennissector heft veel geinvesteerd in onderzoek naar de toepasbaarheid van viskweek in Nederland. Kennis die zich met name heeft gericht op duurzaamheid en efficiency. De hedendaagse kwekerij in Nederland kenmerkt zich door de toepassing van hoogwaardige, milieuvriendelijke en duurzame kweeksystemen. Het visproduct uit Nederlandse kwekerijen is van hoge kwaliteit. Kopers van Nederlandse kweekvis richten zich op smaak, textuur en leveringsbetrouwbaarheid.
Inmiddels zijn er tal van visssoorten, zowel zoet- als zoetwatervis uit Nederlandse kwekerijen verkrijgbaar. Per vissoort beschrijven wij op de volgende pagina’s de smaak- en producteigenschappen, kwekerijmethodiek en duurzaamheidskenmerken
- Claresse
- Forel
- Meerval
- Paling
- Snoekbaars
- Steur
- Tarbot
- Tilapia
- Yellow Tail